Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

KOČA NA NARAVSKIH LEDINAH

Spoštovani planinci in planinke. Za nami je uspešna poletna sezona. Hvala za obisk!
Vabljeni pa tudi v zimskem času, ko je koča odprta od četrtka do nedelje. Pričakujemo Vas odprtih rok in nasmejanih obrazov. Ponujamo tople jedi na žlico, zajtrke in seveda pijačo. Po predhodnem naročilu pa Vam pripravimo tudi nedeljska kosila. Pri nas lahko tudi prenočite. Sprejemamo turistične vavčerje.
Vabljeni!

 POROČILO O POHODU V HALOZAH PO DELU STOPERŠKE POTI

Pohoda v soboto 10-okt-2020, se nas je udeležilo 17 pohodnikov. Odhod iz Raven ob 600 uri. Prevoz z minibusom za 20 oseb do Čermožiš pod Donačko goro, kjer je bilo izhodišče pohoda ob 830 uri . Tu se nam je pridružil še Vrtič Janez, vodnik PD Ptuj, po prijateljski liniji medsebojnega sodelovanja. Pohod je potekal po Stoperški poti mimo Rudijevega doma, kjer je bil krajši postanek do vrha Donačke gore. Tu vpis udeležencev skupine v vpisno knjigo in skupni posnetek skupine. Pohod smo nadaljevali preko drugega sovrha Donačke gore, sestop v SV smeri po delu zavarovane poti do križišča poti v Medgori, tu levo v smeri Kupčinjega vrha do vrha Jelovic, ter od tu sestopili v dolino Winettu, kjer smo ob 1700 uri zaključili pohod. V okrepčevalnici ob Ribarnici smo imeli zaključni počitek z možnostjo prigrizkov in napitkov. Potem prevoz nazaj v Ravne, kamor smo prispeli ob 1945 uri. Pohod je bil za vse pohodnike zelo zanimiv, v izredno lepem naravnem okolju, prijetnem planinskem vzdušju in je potekal v ugodnih vremenskih pogojih.

                                                                                     Odgovorna vodnica: Mravljak Tončka

V A B I L O NA POHOD PO HALOŠKIH GRIČIH – STOPERSKA PLANINSKA POT

KDAJ ? V soboto 10-okt-2020.

Odhod ob 600 uri iz parkirnega prostora Občine Ravne na Koroškem.

PREVOZ Z MINIBUSOM: Ravne – SlovGradec – Dolič – Vitanje – Slovenska Bistrica – Majšperk – Stoperce.

POHOD: Od Trgovine Litož v Stopercah, po Stoperski poti mimo Sv Ane 469m,  po Zeleni dolini mimo spomenika NOB, Ložno 481m, Stara Grapa, Rudijev dom 590m, Završe, Kupčinji vrh 405m, Jelovice 623m, Winetu.Pot z lepimi razgledi, nas bo vodila med vinogradi po Haloških gričih. Predviden čas pohoda je od 4h do 5h brez postankov.   

OPREMA: Planinska oprema za sredogorje tudi glede na vreme: Pohodniški  čevlji, palice, sončna očala, kapa, rokavice, rezervna oblačila.

PREHRANA: Iz nahrbtnika med pohodom ter ob zaključku ture v Gostišču Ribarnica Winetu.

PRIJAVE: Do zasedbe minibusa do četrtka 08-okt-2020, zbira vodnica izleta Tončka Mravljak tel.: 070 / 999 – 101ki vam bo posredovala tudi vse ostale informacije o pohodu !

Pohoda se udeležite na lastno odgovornost !

 L E P O   V A B L J E N I !!!

                                                                Odgovorna vodnica Tončka Mravljak

POROČILO O IZLETU NA KRASJI VRH 1773m IN MANGART 2678m

Pohoda na Krasji vrh 1773m v petek, 21-avg-2020 in Mangart 2678m v soboto 22-avg-2020, se nas je udeležilo 7 pohodnikov. Izhodišče pohoda na Krasji vrh je bilo Na Gornjih Drežniških Ravnah. Vzpon po direktni označeni poti na Krasji vrh, sestop pa po krožni varianti preko planine Zaprikraj, kjer smo imeli krajši vmesni počitek. Bili smo zelo prijazno sprejeti. Nato sestop do izhodišča pohoda in parkiranih avtomobilov Gor. Drežniške Ravne. Potem smo se peljali do Mangartske koče.

Izhodišče pohoda naslednji dan je bilo od Mangartske koče, vzpon po Slovenski zavarovani poti do vrha Mangarta, sestop pa po Italijanski poti nazaj do Mangartske koče. Po krajšem počitku v koči smo se peljali nazaj v Ravne.

Oba pohoda smo imeli v odličnih vremenskih pogojih, z izredno lepimi razgledi med vzponi in sestopi, kot tudi na vrhovih. Kljub zahtevnosti obeh poti sta potekala varno brez nezgod. V Mangartski koči smo bili kot vsakoletni gostje iz Koroške, prisrčno sprejeti. V pomoč pri vodenju mi je bila žena Milena.

Planinski pozdrav                                                                                                                                       Ivan Cigale

                                                                

 

 

 POROČILO O POHODU NA ZAHODNE KARNIJSKE ALPE – MONTE ELMO 2434m – HORNISCHEG 2550m

PREVOZ:  Odhod iz Raven ob 400 uri. Prevoz z avtobusom preko Avstrije Lienz v Italijo, Silian, Obervierschach do spodnje postaje Gondolske žičnice za Helmrast na višini 2045m, kjer je bilo izhodišče pohoda.

POHOD:    1. in 2.skupina: Po lepo urejeni poti 04 do Alte Helmhütte 2434m, v vmesnem času pohoda do Sillianerhütte 2447m se je 1.skupina odločila še za dodatni vzpon na vrh Heimkenrerkreuz 2373m. V času počitka pri Sillianerhütte, sta se obe skupini zopet združili. Od tu smo potem skupaj nadaljevali pohod do vrha Hornischegg 2550m, kjer smo opravili tudi posnetek skupine. Pohod smo nadaljevali s sestopom po poti 133 do gornje postaje gondolske žičnice Stiergarten 2100m. V času tega sestopa, je 1.skupina opravila še vzpon na vrh Hollbrucker Spitze 2582m. Prevoz z gondolsko žičnico je bil do spodnje postaje žičnice Henn-Stoll v dolini Sextnertal, kjer je bilo parkirišče tudi za avtobus. Počakali na prihod našega avtobusa za prevoz nazaj v Ravne.

PREVOZ:  Od parkirišča prevoz po dolini Sextnertal do mesta Inichen, kjer je križišče z avtocesto Italija – Avstrija. Tu v smeri Avstrije preko meje, po Dravski dolini preko mest Silian, Lienz, Spittal, Villach, Celovec, Grifen, Pliberk in mejnega prehoda Holmec do Raven. Prihod v Ravne ob 2230 uri. Pohoda se nas je udeležilo 34 planincev. Pohod je bil za vse pohodnike zanimiv, v lepem naravnem okolju in ugodnih vremenskih pogojih, v času našega pohoda.

                                                                                                      Odgovorna vodnica: Mravljak Tončka

DELOVNI ČAS

Koča je odprta od četrtka do nedelje in ob praznikih. Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih