Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

 VABILO- Planjava ( 2392m)

Vir: internet

Odhod bo v soboto 27. 8. 2022 ob 4.30 uri s parkirišča pri občini na Ravnah na Koroškem. Skupaj se bomo preko Velenja in Mozirja odpeljali do Luč, oziroma do parkirišča pod planino Podvežak, kjer bo izhodišče za našo pot. Tri ure zmerne hoje nas bo najprej pripeljalo do planine Korošica, kjer se v nadomestni koči lahko okrepčamo. Pot bomo nadaljevali naprej, preko Srebrnega sedla, še dobri dve uri hoje do vrha Planjave. Vračali se bomo po isti poti do Korošice, nato pa mimo Vodotočnega jezera, nazaj do izhodišča. Čas hoje 9 -10 ur, pot pa je zahtevna. Vzemite si čas, ker je pot dolga, ne bomo pa zelo počasni, saj se je dan že precej krajša.

Osebna oprema: dobri pohodni čevlji (visoki), vetrna (topla) in dežna oblačila, zaščita pred soncem (faktor krema, sončna očala, pokrivalo), planinska izkaznica, osebna in zdravstvena izkaznica.

Tehnična oprema: čelna svetilka, prva pomoč in metalizirana folija – OBVEZNO; pohodne palice – PRIPOROČENO

 Opombe: možnost polnjenja tekočine in toplega obroka bo na Korošici. Ne pozabite na knjižice SPP – ŽIG na Korošici !!!!

Info in prijave: za dodatne informacije me lahko pokličete vsak dan po 15. uri od 16.8.2022 dalje.

Število udeležencev je omejeno! Prijave sprejemam izključno na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., do zasedbe mest, najkasneje pa do petka 19.8.2022.

Vodja izleta: Jana Potočnik, tel: 041-364-923,

MONTE FORMIN 2657m

Pohoda v Dolomite v nedeljo, dne 31-jul-2022, se nas je udeležilo 50 pohodnikov. Odhod iz Raven ob 300 uri. Prevoz preko Avstrije v Italijo, z avtobusom do Cortine di Ampezzo in nato v smeri Passo Falzzarego, v naselju Pocol v križišču levo, smer Passo Giau 1708m, kjer je bilo izhodišče za vse udeležence pohoda. Od tu smo pričeli vsi skupaj pohod po poti 437 do razpotja Coson de Formin 1845m, kjer smo se razdelili v dve skupini.

1.skupina nadaljevanje pohoda naravnost po poti 434 do koče Croda da Lago 2046m pri jezeru Federa, Sestop po poti vzpona nazaj do parkirišča Passo Giau 1708m.

2.skupina je nadaljevala pohod v smeri desno po poti 435 v dolino Valle Formin in po dolini vzpon do sedla Forc de Formin 2462m. Od tukaj pa desno po nemarkirani poti do vrha Monte Formin 2657m, cilj našega pohoda. Sestop po poti pristopa nazaj do sedla, Forc de Formin in od tukaj desno po pobočni poti 435 do sedla Forc. d’Ambrozzola 2277m. Tukaj sestop levo po poti 434 v dolino Lago do jezera Lago di Federa 2042m poleg koče Croda da Lago Palmieri. Od jezera nadaljevanje sestopa po poti 434 sestop tudi 1.skupine preko razpotja Coson de Forminin 1845m in od tu po poti 437 do parkirišča Passo Giau 1708m.

Po krajšem počitku vstop na avtobus in prevoz nazaj proti Ravnam, mimo jezera Misurina. Pohod je bil za vse pohodnike izredno zanimiv, v lepem naravnem okolju, prijetnem planinskem vzdušju in v ugodnih vremenskih pogojih. V Ravne smo se vrnili ob 0100 uri.

                                                              Odgovorna vodnica: Tončka Mravljak

IZLET NA VIŠ 2666m IN MANGART 2678m

KDAJ ? V petek 05 in soboto 06-avg-2022 Ob 4:00 uri zjutraj z avtobusne postaje Ravne.

PREVOZ: Z osebnimi avtomobili preko mejnega prehoda Holmec skozi Pliberk, Celovec, Beljak , preko mejnega prehoda Thörl v Italijo, mimo Trbiža in Rabeljskega jezera do kasarne Polveria, kjer bo izhodišče pohoda prvega dne. Šoferji naj imajo 10 dnevno vinjeto za avstrijsko avtocesto.

 POHOD 1.dan: Od Vojašnice Polveria, planina Grantagar, koča Corsi, vrh Viša (čas vzpona bo 4 do 5ur), sestop po isti poti koča Corsi, planina Grantagar do parkirišča pri kasarni (čas sestopa bo 3 do 4ure). Nakar se odpeljemo nazaj do Rabeljskega jezera, nato preko mejnega prehoda Predel, po gorski cesti do Mangartskega sedla, kjer bomo v koči pod Mangrtom prenočili. 1700m vzpona.

POHOD 2.dan: Po Slovenski zavarovani Poti na vrh Mangrta in sestop po Italijanski poti (4 do 5 ur). V koči bomo imeli daljši počitek. 790m vzpona

POVRATEK DOMOV: Preko Predela, kjer se nam bo nudil še zadnji pogled na Jalovec in Mangrt, mimo Rabeljskega jezera, Trbiža, Beljaka, Celovca, Pliberka ter Holmeca na Ravne na Koroškem.

OPREMA: Čelada obvezna, samovarovalni kompl. za vzpone po izpostavljenih zavarovanih poteh, na Viš in ob jeklenicah v Slovenski smeri na Mangrt, kapa, vetrovka, pulover, obutev z dobrim profilom, sončna očala, rezervna majica, baterijska svetilka ter poh.palice.

Za vsakega je obvezna veljavna osebna izkaznica.

PREHRANA: Iz nahrbtnika, kupiti pa bo možno toplo hrano in napitke v koči na Mangrtskem sedlu, kjer bomo tudi prenočili.

PRIJAVE ZBIRA: Ivan Cigale do 03.8.2022 mobi:031/842-361.

 Pot je zahtevna in za vrtoglave ni primerna.

 V primeru slabega vremena izlet odpade !

 

                                                                                  Odg.vodnik: Ivan Cigale

ZARADI NAPOVEDANEGA SLABEGA VREMENA V SOBOTO 30-JUL, JE POHOD V DOLOMITE PRESTAVLJEN NA NEDELJO 31-JUL-2022. ODHOD JE OB ENAKEM ČASU.

HVALA ZA RAZUMEVANJE !                                  Odgovorna vodnica: Tončka Mravljak

 PONTE ROCURTO 1695m – PUNTA FORMIN 2657 – RIFUGIO PALMIERI 2046m (DOLOMITI)

KDAJ?  Sob 30-jul-2022. Odhod ob 300 uri iz avtobusne postaje Ravne na Koroškem. Prevoz z avtobusom.

PREVOZ: Z avtobusom preko Avstrije, Holmec – Grifen – Celovec – Beljak – Lienz   – po slikoviti Dravski dolini do Helma, prehod Italijanske meje – Toblach,  kjer zavijemo levo v gorsko dolino do Cortine di Ampezzo, največje smučarsko središče svetovnega pokala. Iz Cortine di Ampezzo zavijemo v  smer Passo Falzarego in po nekaj km vožnje zavijemo levo v smeri Passo Giau in se peljemo do Ponte Ru Curto 1695m. Od tu bo izhodišče pohoda po poti 437 do koče Cason de Formin 1845m. Tu se bomo razdelili v 2 skupini: 1skup za lažjo varianto in 2.skup za zahtevnješo varianto pohoda.

POHOD 1.skup: Od koče Cason de Formin po poti 434 do koče Croda da Lago Palmieri 2046m  

              2.skup: Od koče Cason de Formin po poti 435 do vrha Punta Formin  2657m. Pri sestopu prehod na krožno varianto po poti 434 do koče Croda da Lago Palmieri 2046m in od tu obe skupini do izhodišča našega pohoda  parkirišča, kjer nas bo čakal avtobus. Pot je lepa, varovana z lepimi razgledi.    

OPREMA: Naj bo primerna za visokogorje, visoki planinski čevlji, palice, vetrovka, kapa, sončna očala, zaščitna krema proti UVŽ in rezervna oblačila.

PREHRANA: Iz nahrbtnika ali v planinskih kočah.

Za prehod meje Avstrija, Italija, je obvezen veljavni osebni dokument !

PREDVIDEN ČAS POHODA:   1. skupina 3 do 4 ure s počitki.

                                                   2. skupina 4 do 5:30 ure s počitki.

PRIJAVE ZBIRA: Mravljak Tončka do čet 28-julija-2022 na   GSM 070/999-101

LEPO VABLJENI !

 Pohoda se udeležite na lastno odgovornost !          

 V primeru slabega vremena, bo pohod prestavljen na 31. julij!

 

                                                                                                   Odgovorna vodnica: Tončka Mravljak

DELOVNI ČAS

Koča je odprta vsak dan (razen ponedeljka) od 7.00h do 22.00h (prenočišča 24 ur). Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih