Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

Najvišja priznanja PZS - poklon predanim planinskim prostovoljcem

Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje prejemnikom za njihovo dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu. Na svečani podelitvi v Medvodah je PZS 4. decembra podelila svečane listine PZS 10 zaslužnim posameznikom, spominske plakete PZS 15 planincem ob življenjskih jubilejih in tri priznanja vodstva PZS za posebne dosežke.

Najvišja priznanja PZS so izraz spoštovanja in skromna pozornost posameznikom za dolgoletno predano prostovoljno delo na različnih področjih planinske dejavnosti, tako v lokalnem kot širšem družbenem okolju. "Dragi prejemniki najvišjih priznanj, gradimo na temeljih, v katerih je vgrajeno obilo vašega prostovoljnega dela, mnogih smelih načrtov in uspešnih izvedb. Dosegli ste jih skupaj, v številnih uspešnih navezah, v tovariškem vzdušju, ki je pogosto preraslo v trajna prijateljstva. Današnja priznanja naj bodo zahvala za doseženo, prihajajo iz rok tistih, ki cenijo vaše delo. Smo prostovoljci, toda za svoje delo smo bogato nagrajeni - z osebnim zadovoljstvom ob dobro opravljenem delu, pa tudi z vezmi, ki so se ob tem spletle med nami," je poudaril predsednik PZS Jože Rovan.

Prejemnik SVEČANE LISTINE PZS, najvišjega priznanja Planinske zveze Slovenije, za leto 2021 je:

  • Alojzij Pristavnik(PD Ravne na Koroškem) za dolgoletno delo v PD Ravne na Koroškem, predvsem za delo z mladimi na področju planinstva in orientacije; mladim je poleg hoje podajal tudi znanje o naravni in kulturni dediščini.

VEČ: https://www.pzs.si/novice.php?pid=15385

 Vir: PZS

 

     

     Foto: M.Ogrin, 2021

Foto: M.Ogrin, 2021

DELOVNI ČAS

Koča je odprta ob petkih in sobotah od 7.00h do 21.00h ter ob nedeljah od 7.00h do 18.00h. Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih