Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

  

Foto; I.Komerički, 2022

POROČILO POHODA - POT PO ROBU

26.3.2022 smo se ob 5. uri izpred občine Ravne na Koroškem odpeljali na primorsko, natančneje do Predmeje nad Colom, kjer je bilo pri spomeniku materi Gorjanki, izhodišče naše poti. Pet ur dolga markirana pot nas je vodila po celotnem grebenu Gore, torej od Predmeje, preko Dolskega maja, Rebri, Otliškega maja, mimo Otliškega okna, Navrš, pod Sinjim vrhom, preko Pravega vrha in Kovka, s katerega pa smo se spustili v dolino, v Col.

Vreme je bilo sončno in toplo, pihal je le rahel vetrič, tako da nam je bilo na sončnih izpostavah zelo vroče. Razgledi so bili ves čas čudoviti na že zalo zeleno Vipavsko dolino. Opazovali smo naravo, cvetove zvončkov in žafranov, ki so že korajžno gledali na plano in sledili markacijam. Na enem delu smo, ob opazovanju doline in močnemu klepetanju zgrešili pravo pot, vendar smo to kar hitro popravili in se zopet vrnili na pravo in nadaljevali po vipavskem robu. Ves čas smo bili veselo razpoloženi, smeha ni manjkalo. Prav tako ni manjkalo fotografiranja narave in pa tudi drug drugega s prelepimi ozadji.

V Colu nas je čakal prevoz. Ker na celotni poti ni bilo konkretne okrepitve, smo se osvežili v bližnjem lokalu, nato pa smo se odpeljali nazaj domov.

Pot je potekala mirno, brez posebnosti in zapletov. Sicer je bil plan pohoda nekoliko drugačen, še z obiskom bližnjega Javornika, vendar nam to zaradi časovne stiske voznika minibusa, ni uspelo.

Pohodnikov 16. Vodnica Jana Potočnik.

Foto: I. Komerički, 2022

DELOVNI ČAS

Koča je odprta vsak dan (razen ponedeljka) od 7.00h do 22.00h (prenočišča 24 ur). Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih