Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

BAŠKA GRAPA, 9. IN 10. ETAPA JULIANE TRAIL - 2 DNI

Odhod bo v soboto 18. 6. 2022 ob 5.30 uri s parkirišča pri občini na Ravnah na Koroškem. Skupaj se bomo preko Avstrije in MP Ljubelj odpeljali na Gorenjsko v Bohinjsko Bistrico. Tam bomo sedli na vlak in se le skozi tunel zapeljali v Podbrdo, kjer bomo že takoj v Baški Grapi. Ta dan nas za začetek čaka precej strm vzpon ( na prvih 3km poti dosežemo najvišjo točko 998m), naprej je pot zložna z manjšimi vzponi in spusti, na koncu pa se zopet spusti v dolino k Bači. Prespali bomo v kampu Šorli v Koritnici ( glamping hiške po 2 osebi, posteljnina in brisače vključeno). Pot ni tehnično zahtevna, hoje 7-8 ur. V kampu je možno zvečer pojesti kakšno pico, sicer pa imejte hrano iz nahrbtnika. Tekočine se lahko polnijo po poti v vaseh nad Grapo.

Naslednji dan 19.6.2022, po zajtrku (iz nahrbtnika) krenemo na 10. etapo Juliane, ki pa je ne bomo končali v celoti, saj nam čas tega ne bo dopuščal in tudi ker velik del poti poteka po asfaltu. Šli bomo do slapu Sopota pri Podmelcu, nato pa se bomo spustili na železniško postajo Podmelec in sedli na vlak za Bohinjsko Bistrico ob 14.30 ali 16.40 uri. Pot je lahka, hoje cca. 5 ur.

Potrebna osebna oprema: dobri pohodni čevlji, vetrna oblačila, zaščita pred soncem (faktor krema, sončna očala, pokrivalo) osebni dokument.

Priporočena tehnična oprema: pohodne palice

Opombe: Cena za prevoz in spanje cca 55 eur, vlak plačate sami… cca 4 eure.

Info in prijave: Za dodatne informacije me lahko pokličete vsak dan po 15 uri. Število udeležencev omejeno na 8. Prijave sprejemam do zasedbe mest.

Vodja izleta: Jana Potočnik

Tel: 041-364-923, email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

DELOVNI ČAS

Koča je odprta vsak dan (razen ponedeljka) od 7.00h do 22.00h (prenočišča 24 ur). Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih