Veronika Kotnik: 031 441 982 pdravnenakoroskem@pzs.si

POHOD NA VISOKI OBIR – OJSTERC 2142m

KDAJ ? V soboto 09-jun-2018.

Odhod ob 6:00uri iz parkirnega prostora Občine Ravne na Koroškem.

PREVOZ: Z os. avtomobili ali kombijem, preko mejnega prehoda Holmec, mimo Sončnega jezera, Železne Kaple do sedla Šajda – izhodišče našega pohoda. Vračali se bomo mimo Borovniškega jezera, Podkanjske vasi, kjer si bomo po želji večine udeleženih lahko ogledali še Podkanjski slap. Nadaljevanje prevoza mimo Sončnega jezera, kjer bo možno tudi kopanje in Holmeca do Raven.

POHOD: Po markirani poti – “Simon Rieger steig” do vrha Obirja. Iz vrha je lep panoramski razgled na gorato okolico. Na vrhu je tudi skrinjica z vpisno knjigo, vremenska postaja s solarnim napajanjem ter brezžično povezavo s centrom v dolini. Sestop bo v smeri koče “Železna kapla”. Spotoma si bomo ogledali zanimiv park zaščitenega območja na Obirski planini. Od koče sestop v smeri doline Obirskega potoka, kjer bomo na vmesnem pašniku “Majerhof” zavili na označeno desno v smeri sedla Šajda, kjer se bo naša pot krožno zaključila. Skupen čas pohoda bo približno 6 ur brez počitkov.

OPREMA: Glede na vreme in sredogorje primerna oblačila, obutev, palice, sončna očala in kapa s senčnikom, za željne kopanja pa kopalke in brisača.

PREHRANA: Iz nahrbtnika ali v koči pod Obirjem.

PRIJAVE ZBIRA: Ivan Cigale, gsm 031/842-361.

Zaradi organiziranja prevoza, je zaželjena prijava do četrtka 07-jun-2018 !

VABI: Planinsko društvo Ravne na Koroškem !

Ravne na Koroškem, dne 03-jun-2018                                 Odgovorni vodnik: Ivan Cigale

DELOVNI ČAS

Koča je odprta vsak dan (razen ponedeljka) od 7.00h do 22.00h (prenočišča 24 ur). Vabljeni!

NOVICE

Naročite se na naše novice, kjer vas bomo obveščali o pomembnih novicah o koči in pohodih